Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Πώς θα ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2011 11:01

Πώς θα ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Νέα κίνητρα και ευεργετήματα παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους οφειλέτες του δημοσίου, προκειμένου να διευθετήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, τα οποία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 42 δις ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει πληθώρα ευεργετημάτων στους οφειλέτες του Δημοσίου για την τμηματική καταβολή των χρεών τους.

 
Ανάρτηση Ειδοποιήσεων Τελών Κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2011 10:59

Ανάρτηση Ειδοποιήσεων Τελών Κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι σήμερα 23/12/2011 αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι ειδοποιήσεις τελών κυκλοφορίας έτους 2012.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχουν πλέον τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

 
ΓΓΠΣ και νέες λειτουργείες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 25 Δεκέμβριος 2011 19:08

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών έθεσε σε παραγωγική λειτουργία ένα νέο σύνολο ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο περιβάλλον του νέου TAXISnetΜια σειρά από νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες τέθηκαν σε παραγωγική λειτουργία από την Γ.Γ.Π.Σ.. Στην ενότητα «Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις» του ιστοτόπου της (www.gsis.gr),  από 22.12.2011 και μετά προστέθηκαν οι ακόλουθες υπηρεσίες:


Στην υφιστάμενη ενότητα «Δηλώσεις Φ.Π.Α.-V.I.E.S., προστέθηκαν οι ακόλουθες δυνατότητες:
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2011 10:59
 
Tο σχέδιο της Συμφωνίας με την Ελβετία – Δεκαετή φορολογική αμνηστία σε όσους πληρώσουν το φόρο του 28%. Και συγχωροχάρτι
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 25 Δεκέμβριος 2011 19:06

Tο σχέδιο της Συμφωνίας με την Ελβετία – Δεκαετή φορολογική αμνηστία σε όσους πληρώσουν το φόρο του 28%. Και συγχωροχάρτι.

 

Προκαταβολή  600 εκατ. ευρώ από την Συμφωνία για την φορολόγηση των αδήλωτων καταθέσεων στην Ελβετία, ζητά από την Ζυρίχη η ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα χορηγεί  πιστοποιητικό φορολογικής αμνηστίας   στους «κρυφούς» μεγαλοκαταθέτες.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη έτοιμη την φόρμα του «πιστοποιητικού» που θα δίνετε στους μεγαλοκαταθέτες οι οποίοι  για να διατηρήσουν την ανωνυμία τους   θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν φόρο 28%  επί των κεφαλαίων που προώθησαν στις  ελβετικές τράπεζες.

Με αυτό το πιστοποιητικό – «συγχωροχάρτι»  θα απαλλάσσονται για μία δεκαετία από   οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση στην Ελλάδα. Είτε αυτή απορρέει από το εισόδημα είτε από την περιουσιακή τους κατάσταση.

 
Εκτός αγοράς 130.000 επαγγελματίες και 430000
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 25 Δεκέμβριος 2011 19:03

Εκτός αγοράς 130.000 επαγγελματίες και 430000

Αδυνατούν να είναι συνεπείς στην καταβολή των ασφαλίστρων.

Πάνω από το 430.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή, 1 στους 2 των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ , δεν εισφοροδιαφεύγουν, αδυνατούν, όμως, να είναι συνεπείς στην καταβολή των ασφαλίστρων τους, ενώ 130.000 επαγγελματίες έχουν σταματήσει οριστικά τη δραστηριότητά τους και «δυστυχώς όχι για να συνταξιοδοτηθούν».

Αυτό τονίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζοντας ότι την τελευταία διετία οι ασφαλισμένοι έμποροι από 348.000 μειώθηκαν σε 287.000, ενώ, έπεται συνέχεια...

 
Σελίδα 951 από 1053