Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Δεσμευμένοι ελευθεριάζοντες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2012 13:18

Δεσμευμένοι ελευθεριάζοντες

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, λίγο μετά το Κραχ του 1929 που άλλαξε βίαια τον κόσμο, ξεκίνησε μια τιτάνια διαμάχη μεταξύ φιλελεύθερων οικονομολόγων για το τι είχε συμβεί και τι έπρεπε να γίνει για να καταπολεμηθεί η Κρίση. Σήμερα, το δικό μας 1929 (το Κραχ του 2008-12), έχει ξαναφέρει στο προσκήνιο την ίδια περίπου συζήτηση διεθνώς. Άλλη μια φορά απόψεις του φιλελεύθερου Keynes συγκρούονται αλύπητα με τις αντίθετες απόψεις του φιλελεύθερου Hayek. Από την μία έχουμε φιλελεύθερους που θεωρούν, όπως ο Hayek, ότι η λύση βρίσκεται στο να αφεθεί η αγορά να λειτουργήσει όπως μόνο εκείνη μπορεί (με μειώσεις τιμών και μισθών που θα φέρουν την ανάκαμψη των ποσοτήτων και της απασχόλησης) και από την άλλη έχουμε φιλελεύθερους που θεωρούν, όπως ο Keynes, ότι χωρίς συντονισμένη από το κράτος επενδυτική πολιτική οι αγορές θα παραπαίουν με τεράστιο κόστος για όλους.

 
Αναγκαιότητα αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης του ελέγχου των επιχειρήσεων και της απελευθέρωσης (ανοίγματος) του επαγγέλματος του Ορκωτού Ελεγκτή
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2012 10:38

Αναγκαιότητα αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης του ελέγχου των επιχειρήσεων και της απελευθέρωσης  (ανοίγματος) του επαγγέλματος του Ορκωτού Ελεγκτή

 

 
Πώς θα γίνει ανάπτυξη με ευρωπαϊκά κεφάλαια
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2012 10:36

Πώς θα γίνει ανάπτυξη με ευρωπαϊκά κεφάλαια

   

  Στην ανάγκη να ληφθούν «άμεσα μέτρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και όχι τους επόμενους μήνες» για την τόνωση της ανάπτυξης στην Eλλάδα συμφώνησαν οι κ. Mπαρόζο και Παπαδήμος κατά τη συνάντησή τους χθες στις Bρυξέλλες.

Προς το σκοπό αυτό υπογραμμίστηκε η σημασία δημιουργίας ενός ταμείου εγγυοδοσίας για ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομών, κυρίως των μεγάλων οδικών έργων μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, εργαλεία και δράσεις για την καλύτερη και ταχύτερη απορρόφηση κοινοτικών πόρων και η βέλτιστη αξιοποίηση προγραμμάτων όπως το «HΛIOΣ». Eιδικότερα εξετάστηκε η δυνατότητα διάθεσης 1,5 δισ. ευρώ από το EΣΠA για τα μεγάλα έργα υπό την προϋπόθεση να δοθεί και το σχετικό «πράσινο φως» από την Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων, η οποία εμφανίζεται σκληρή στις απαιτήσεις της.

 
Καταχώρηση των φορολογικών αναμορφώσεων σε λογαριασμούς τάξεως
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2012 10:31

Καταχώρηση των φορολογικών αναμορφώσεων σε λογαριασμούς τάξεως

(Μια πρόταση πρακτικής εφαρμογής)

 

 
Φορολογικός Οδηγός
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 29 Φεβρουάριος 2012 13:44

Φορολογικός Οδηγός: 

 

 Προ δυσάρεστης έκπληξης 3.000.000 φορολογούμενοι

Η μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, η αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι αυξήσεις έως και 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «ψαλίδισμα» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» των αποδείξεων ανεβάζει στα ύψη τις φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Μάρτιος 2012 16:04
 
Σελίδα 930 από 1073