Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ανάγκη αναθεώρησης της παγκοσμιοποίησης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012 18:33

Ανάγκη αναθεώρησης της παγκοσμιοποίησης

Η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι συνήθως κάτι περισσότερο από ένα επιστέγασμα των οφελών από την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ, του εμπορίου και των επενδύσεων. Η φετινή όμως συνάντηση έγινε σε μία περίοδο που η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη και τα ανισομερή οφέλη από την ανάπτυξη του παρελθόντος πυροδοτούν μαζική κοινωνική αναταραχή.

Δεν υπάρχει λοιπόν μεγάλη αμφιβολία ότι τα δυσοίωνα σενάρια που κάνουν λόγο για τους "σπόρους της δυστοπίας" και τους κινδύνους "κατάρρευσης της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης" κυριάρχησαν στην ατζέντα του φετινού Νταβός. Η προειδοποίηση των οικονομικών και πολιτικών ηγετών του πλανήτη ήταν σαφής: ή βελτιώνεται η διαδικασία της παγκοσμιοποίησης ή διαφορετικά θα καταρρεύσει από την αυξανόμενη δυσαρέσκεια.

Οι ηγέτες θα ήταν πραγματικά άφρονες να αγνοήσουν αυτή την προειδοποίηση. Γι΄αυτό και οι συζητήσεις στο Νταβός χρειάστηκε να προχωρήσουν πολύ πιο πέρα από τον τρόπο αποκατάστασης των ανισορροπιών στις αναλογίες χρέους/ΑΕΠ των ανεπτυγμένων χωρών, δίδοντας επιτέλους έμφαση στις ευρύτερες ανισορροπίες που γεννά η παγκοσμιοποίηση.

 
Μόνο στον αέρα που αναπνέουμε δε ζητά να μπει φόρος το ΔΝΤ και ο επί κεφαλής Πώλ Τόμσεν!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012 11:50

Μεγαλύτεροι φόροι στον καπνό για τα στριφτά τσιγάρα, στο κρασί, στις καταθέσεις, στα ενοίκια. Μόνο στον αέρα που αναπνέουμε δε ζητά να μπει φόρος το ΔΝΤ και ο επί κεφαλής Πώλ Τόμσεν!

Σε 114 σελίδες, η έκθεση σοκ του τεχνικού κλιμάκιου του ΔΝΤ , που βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, περιλαμβάνει μέτρα σοκ, μεταξύ των οποίων η κατάργηση του αφορολογήτου, επιπλέον φορολόγηση στα ενοίκια, κατάργηση της έκπτωσης των τόκων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας από το φόρο εισοδήματος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά επίσης να μπει φόρος ακόμη και στο ελληνικό κρασί αλλά και να αυξηθεί ο ΦΠΑ στον καπνό που χρησιμοποιούν όσοι καπνίζουν στριφτά τσιγάρα!

 
Σκανδαλίδης: Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012 11:49

Σκανδαλίδης: Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες υλοποίησης τόσο του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη όσο και του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδας, τονίζει  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Voria.gr, με την ευκαιρία της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Αgrotica, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 
Έτοιμες οι διατάξεις για ΚΒΣ και ενδο-ομιλικές
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012 19:03

Έτοιμες οι διατάξεις για ΚΒΣ και ενδο-ομιλικές

 

Μπορεί η κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου να έχει μετατεθεί για το μέλλον και σίγουρα για μετά την ολοκλήρωση του διακομματικού διαλόγου για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, ωστόσο βασικά κεφάλαιά του βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας! Πρόκειται για τις διατάξεις που αφορούν αφενός τον Κανονισμό Απεικόνισης Συναλλαγών ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αφετέρου την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροαποφυγής μέσω των ενδο-ομιλικών συναλλαγών των επιχειρήσεων.

 
FT: 'Σωσίβιο' πάνω από 1 τρις πετάει η ΕΚΤ στις τράπεζες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012 19:02

FT: 'Σωσίβιο' πάνω από 1 τρις πετάει η ΕΚΤ στις τράπεζες

 

Τα διπλά ή ακόμη και τα τριπλά αναμένεται να δανειστούν μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες από την ΕΚΤ, κατά τη δεύτερη προσφορά τριετών δανείων στις 29 Φεβρουαρίου, όπως διέρρευσαν τραπεζικές πηγές στους Financial Times.

Οι τράπεζες στρέφονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας. Στην πρώτη προσφορά στις 21 Δεκεμβρίου, 523 ευρωτράπεζες δανείστηκαν 489 δισ. ευρώ.

 
Σελίδα 926 από 1046