Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ανάπτυξη το 2012 προβλέπει για την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ, εφόσον συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2011 04:03

Ανάπτυξη το 2012 προβλέπει για την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ, εφόσον συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Την ελπίδα για την αρχή μιας ανάπτυξης με "θετικό πρόσημο το 2012", προβλέπει για την Ελλάδα, εφόσον συνεχίσει με αποφασιστικότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη στην κατανομή βαρών και απολαβών, το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, η ειδική έκθεση για τη χώρα μας που σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας (ΟΟΣΑ).

"Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής των δημοσιονομικών της για να βγει από τη σοβαρή κρίση στην οποία ευρίσκεται", λένε οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής εξέτασης των οικονομικών καταστάσεων και προβλημάτων ανάπτυξης (EDR) του διεθνούς Οργανισμού. "Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση των βαθιών αιτίων της κρίσης και όχι των συμπτωμάτων. Επιχειρεί να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της, να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της και να θέσει τα θεμέλια για μια υγιή και μακροπρόθεσμα ισχυρή ανάπτυξη".

 
Επιδοτήσεις έως και 20 δισ. ευρώ μέσω των πόρων του νέου ΕΣΠΑ.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 02 Αύγουστος 2011 05:06

Επιδοτήσεις έως και 20 δισ. ευρώ μέσω των πόρων του νέου ΕΣΠΑ.

Επιδοτήσεις έως και 20 δισ. ευρώ μέσω των πόρων του νέου ΕΣΠΑ.

 
ΤA 18-20 δισεκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να φθάσουν τα κονδύλια του νέου ελληνικού ΕΣΠΑ, με δεδομένα τα μεγαλύτερα συγκριτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τις αναμενόμενες δράσεις αλληλεγγύης στο πλαίσο της Ε.Ε.

Η πολωνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Eνωσης το τρέχον εξάμηνο με το άτυπο συμβούλιο γενικών υποθέσεων, που συνεδρίασε στην πόλη Σόποτ της Πολωνίας στις 28 και 29 Ιουλίου και στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, άνοιξε το θέμα της διαπραγμάτευσης για την κατανομή του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ, που είναι ο επταετής προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Eνωσης (2014-2020), μια διαπραγμάτευση που θα κορυφωθεί επί κυπριακής προεδρίας της Ε.Ε., το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Το διαπραγματευτικό αποτέλεσμα της ελληνικής πλευράς θα καταγραφεί με τα νούμερα της «προίκας» του νέου Εθνικού Στρατηγικού Πλαίσιου Αναφοράς (ΕΣΠΑ: 2014-2020) και παρόλο που είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για το ύψος των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ, με βάση διάφορες θέσεις αρμοδίων δεν αποκλείεται οι επιδοτήσεις αυτές από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. και το Ταμείο Συνοχής να κυμανθούν μεταξύ 18 και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό αρκετά ικανοποιητικό για τα σημερινά δεδομένα.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάταξη των περιφερειών των κρατών - μελών της Ε.Ε. στις τρεις κατηγορίες που θα ισχύσουν στο νέο ΕΣΠΑ, με βάση το ΑΕΠ, έχει λάβει υπόψη στοιχεία της τριετίας, που μόλις «ακουμπάνε» τη χρονική περίοδο της κρίσης, δηλαδή 2006, 2007 και 2008. Με βάση τα στοιχεία αυτά, τα οποία ήταν αρκετά καλύτερα των σημερινών, μόνο τρεις ελληνικές περιφέρειες είναι επιλέξιμες για τον Στόχο 1, που απορροφά τον μεγάλο όγκο των κονδυλίων της Πολιτικής Συνοχής. Ταυτόχρονα, οι περισσότερες από τις νεοενταγμένες στην Ευρωπαϊκή Eνωση χώρες παρουσιάζουν εισόδημα χαμηλότερο ή πολύ χαμηλότερο της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να διεκδικούν «τη μερίδα του λέοντος». Ωστόσο, απέναντι στις εξελίξεις αυτές η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει για τις περιφέρειές της κατηγοριοποίηση που ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα και, όπως δείχνουν τα πράγματα, προς την κατεύθυνση αυτή θα απαιτηθει πολλή δουλειά από τα επιμέρους υπουργεία, και ιδιαίτερα από τον υπουργό Σταύρο Λαμπρινίδη και την αναπληρώτρια υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αφού το Yπουργείο Εξωτερικών εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Eνωση.

Σύμφωνα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ), ο επταετής προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Eνωσης που καλύπτει την περίοδο μετά το 2013, φθάνει τα 1.025 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι αυξημένος κατά 3,2% έναντι του επταετούς προϋπολογισμού 2007-2013.

Το ποσό αυτό κατανέμεται στις κυριότερες πολιτικές της Ε.Ε. ως ακολούθως (σε δισεκατομμύρια ευρώ. Στην παρένθεση αναφέρεται η αύξηση έναντι του τρέχοντος ΠΔΠ):

1) Κοινή Αγροτική Πολιτική: 372 (36%), από το ποσό αυτό τα 281,8 είναι άμεσες ενισχύσεις.

2) Πολιτική Συνοχής: 376 (37%).

3) Ερευνα και καινοτομία: 80 (8%).

4) Εκπαίδευση και νεότητα: 15 (2%).

5) Μετανάστευση και Εσωτερική Ασφάλεια: 8 (1%).

6) Εξωτερική πολιτική: 70 (7%).

7) Διοίκηση: 63 (6%).

 
Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις της επιτροπής, οι επιλέξιμες για ενίσχυση περιφέρειες των κρατών - μελών της Ε.Ε. κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες:

Πρώτη κατηγορία: Στόχος 1, οι περιφέρειες με ΑΕΠ κάτω του 75% του ενωσιακού μέσου όρου, προς τις οποίες θα διοχετευθεί περίπου το 50% των κονδυλίων της Πολιτικής Συνοχής. Oι ελληνικές περιφέρειες που προβλέπεται ότι θα είναι επιλέξιμες για τον στόχο αυτό είναι η Ανατολική Μακεδονία, η Hπειρος και η Δυτική Ελλάδα.

Δεύτερη κατηγορία: Η ενδιάμεση κατηγορία, οι προς μετάβαση περιφέρειες, με ΑΕΠ από 75%-90% του μέσου όρου της Ε.Ε. Στις περιφέρειες αυτές θα διοχετευθεί περίπου το 10% των κονδυλίων της Συνοχής. Eπιλέξιμες περιφέρειες για την κατηγορία αυτή είναι έξι: Β. Αιγαίο, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά και Θεσσαλία.

 
Κίνητρα για επενδύσεις εξετάζει το υπ. Οικονομικών.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 02 Αύγουστος 2011 05:05

Κίνητρα για επενδύσεις εξετάζει το υπ. Οικονομικών. Δεν αποκλείεται αναστολή του πόθεν έσχες για παραγωγικές επενδύσεις.

Την αναστολή του πόθεν έσχες για παραγωγικές επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο του διαλόγου για τη φορολογία, που ξεκίνησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, προδιαγράφοντας τους άξονες των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς, είπε ότι προωθείται η αναστολή του πόθεν έσχες για επενδύσεις που θα κατευθυνθούν σε παραγωγικούς τομείς.

 
διαμόρφωση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 02 Αύγουστος 2011 05:04

E-mail επικοινωνίας για Εθνικό Φορολογικό Σύστημα
Monday August 01, 2011 02:30 PM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : press@minfin.gr

Αθήνα, 1η Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάθε ενδιαφερόμενος - πέραν των φορέων που λαμβάνουν επίσημα μέρος στο διάλογο - ο οποίος επιθυμεί να καταθέσει τις προτάσεις ή σκέψεις του, σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος μπορεί να το κάνει, στέλνοντας ένα
e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: forologikosdialogos@minfin.gr

 

 
Ερωτήσεις - απαντήσεις για την Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης από τη Γ.Γ.Π.Σ.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2011 07:45

Ερωτήσεις - απαντήσεις για την Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης από τη Γ.Γ.Π.Σ.

Στο διαδικτυακό χώρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν αναρτηθεί απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα που αυτή τη χρονική περίοδο εξυπηρετούνται από το help desk της Γ.Γ.Π.Σ. και μπορείτε να τις δείτε από
εδώ.

Παραθέτουμε παρακάτω κάθε ερώτημα και την απάντησή του προς διευκόλυνση των αναγνωστών.


ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣΠως κατεβάζω το πρόγραμμα για την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης;

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα για την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης  από τον διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr στην επιλογή «Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις/επιτηδευματίες».

 
Σελίδα 926 από 946