Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Η βραδυφλεγής βόμβα της Deutsche Bank
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2011 17:50

Η βραδυφλεγής βόμβα της Deutsche Bank

Η Taunus αποτελεί την 8η σε μέγεθος τραπεζική εταιρεία συμμετοχών των ΗΠΑ και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ευρώπη. Αποτελεί όμως τη βoρειοαμερικανική θυγατρική της γερμανικής Deutsche Bank και διαθέτει ενεργητικό άνω των 380 δις δολαρίων. Η Deutsche Bank έχει υψηλή έκθεση σε ευρωπαϊκούς κρατικούς τίτλους και τραπεζικά ομόλογα και αποτελεί τη μεγαλύτερη γέφυρα τραπεζικών κινδύνων ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική και την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα ίδρυμα που μεταφέρει εκατέρωθεν τους κινδύνους ανάμεσα στις δύο αυτές μεγα-οικονομίες.

 
Σε λειτουργία διαδικτυακή υπηρεσία ενημέρωσης για βασικά στοιχεία φορολογούμενων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2011 17:48

Σε λειτουργία διαδικτυακή υπηρεσία ενημέρωσης για βασικά στοιχεία φορολογούμενων

 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών εγκαινίασε διαδικτυακή υπηρεσία για την παροχή βασικών Στοιχείων Φορολογουμένου για μη φυσικό πρόσωπα.

Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα για άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση για τα βασικά στοιχεία ενός Μη Φυσικού Προσώπου. Για να εμφανισθεί η σχετική πληροφόρηση αρκεί η εισαγωγή του ΑΦΜ ενός μη φυσικού προσώπου.

Οδηγίες για υλοποίηση εφαρμογής πελάτη (client) για τη χρήση της διαδικτυακής υπηρεσίας, όπως και παραδείγματα καλής χρήσης της υπηρεσίας είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

 
Διαδικτυακή εκστρατεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2011 17:47

Διαδικτυακή εκστρατεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

"Επιχείρηση" συγκέντρωσης υπογραφών για την εκπλήρωση των γερμανικών υποχρεώσεων, το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις ξεκίνησε εθελοντική Οργάνωση μέσω ίντερνετ. Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου.

Η εθελοντική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Hellenic Electronic Center" ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, με αίτημα την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από το κατοχικό δάνειο και τις θηριωδίες που διαπράχθησαν κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η συλλογή των υπογραφών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας greece.org/blogs/wwii.

 
Economist: Πραγματικότητα το τέλος της ευρωζώνης αν
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2011 11:31

Economist: Πραγματικότητα το τέλος της ευρωζώνης


«Είναι πραγματικά το τέλος της ευρωζώνης;», διερωτάται το περιοδικό Economist, που απαντά πως μπορεί και να είναι, εκτός και αν η Γερμανία και η ΕΚΤ κινηθούν άμεσα.
Εκφράζει δε την πεποίθηση πως ακόμη κι αν η ευρωζώνη οδεύει προς κατάρρευση, οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν ότι, στο τέλος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να σώσουν το ενιαίο νόμισμα.
«Κι αυτό διότι οι συνέπειες από την κατάρρευση του ευρώ είναι τόσο καταστρεπτικές, που κανένας λογικός αξιωματούχος δεν θα μπορούσε να το αφήσει να συμβεί», τονίζει ο Economist.

 
Οι χρεοκοπίες τη Ελλάδας από το 1974 μέχρι σήμερα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2011 06:32

Οι χρεοκοπίες τη Ελλάδας από το 1974 μέχρι σήμερα

   Μετά την μεταπολίτευση οι κυβερνήσεις φορτώσανε το χρέος αυτό στις δημόσιες επιχειρήσεις. Υπάρχει έκθεση του 1985 που λέει ότι η ΔΕΗ, η τότε κρατική ΔΕΗ, για κάθε 1000 δραχμές που δανειζόταν,είχε εσωτερική ανάγκη μόνο τη μια δραχμή.

 Όλο το υπόλοιπο ήταν απαιτήσεις εξωλογιστικές για πληρωμή χρεών. Την εποχή εκείνη αρχίζουν να δανείζονται ξανά οι κυβερνήσεις για τις δικές τους ανάγκες και ο δανεισμός είναι επαχθέστατος. Για παράδειγμα το 1977 συνάπτεται με όμιλο τραπεζών από τη Γαλλία δάνειο με την ελληνική κυβέρνηση όπου εκτός από τους τρομακτικά τοκογλυφικούς όρους που επιβάλλονται στην Ελλάδα, της επιβάλλονται και οι εξής όροι.

 
Σελίδα 926 από 1009