Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ομπάμα: Προτείνει αύξηση φόρων στους πλούσιους!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 31 Μάρτιος 2012 14:45

 

Ομπάμα: Προτείνει αύξηση φόρων στους πλούσιους!
Εκτιμώντας ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ  Ομπάμα ζήτησε σήμερα να αυξηθούν οι φόροι για τους πλούσιους.
«Σήμερα οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί πληρώνουν από τους πιο χαμηλούς φόρους εδώ και 50 χρόνια» δήλωσε ο Ομπάμα στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο διάγγελμά του από το ραδιόφωνο.
«Χάρη στο υπάρχον φορολογικό σύστημα δισεκατομμυριούχοι, όπως ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, πληρώνουν μικρότερο ποσοστό φόρου από τις γραμματείς του», πρόσθεσε ο Ομπάμα.
«Δεν είναι δίκαιο. Δεν έχει νόημα» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μειώσεις στους φόρους των πιο πλούσιων Αμερικανών, όπως εγώ, ο Γουόρεν Μπάφετ ή ο Μπιλ Γκέιτς, σε ανθρώπους που δεν έχουν το ανάγκη και δεν το έχουν ζητήσει ποτέ; 'Η θέλουμε να εξακολουθήσουμε να επενδύουμε σε πράγματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και μας διατηρούν ασφαλείς; Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και τα δύο» εξήγησε ο  Ομπάμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει αυτές τις δηλώσεις την ώρα που το Κονγκρέσο αναμένεται να εξετάσει μια πρόταση για την αύξηση της φορολογίας σε όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, διατηρώντας αμετάβλητους τους φόρους για όσους κερδίζουν λιγότερα από 250.000 δολάρια ετησίως.
Ο Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τους γερουσιαστές για να τους ζητήσουν να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση.
«Πάρτε τους τηλέφωνο, γράψτε τους, επισκεφθείτε τους και πείτε τους να σταματήσουν να προσφέρουν μειώσεις φόρων στους ανθρώπους που δεν το έχουν ανάγκη (...) Έτσι θα κάνουμε αυτή τη χώρα πιο δίκαιη και πολύ πιο δυνατή» υπογράμμισε.
Πηγή:epikaira.gr

Ομπάμα: Προτείνει αύξηση φόρων στους πλούσιους!

Εκτιμώντας ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ  Ομπάμα ζήτησε σήμερα να αυξηθούν οι φόροι για τους πλούσιους.«Σήμερα οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί πληρώνουν από τους πιο χαμηλούς φόρους εδώ και 50 χρόνια» δήλωσε ο Ομπάμα στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο διάγγελμά του από το ραδιόφωνο. «Χάρη στο υπάρχον φορολογικό σύστημα δισεκατομμυριούχοι, όπως ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, πληρώνουν μικρότερο ποσοστό φόρου από τις γραμματείς του», πρόσθεσε ο Ομπάμα. «Δεν είναι δίκαιο.

 

 
Τροπολογία για προγράμματα ΕΣΠΑ και ιδιωτικές επενδύσεις κατατέθηκε στη Βουλή
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 31 Μάρτιος 2012 14:43

Τροπολογία για προγράμματα ΕΣΠΑ και ιδιωτικές επενδύσεις κατατέθηκε στη Βουλή

 

Τροπολογία, με την οποία τροποποιείται το άρθρο 14 του ν. 3614/2007, σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης και πληρωμών πράξεων που εντάσσονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, κατατέθηκε, σήμερα, στη Βουλή, επισυναπτόμενο στο νομοσχέδιο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα,

 

 
Τα «οξύμωρα» και η ανάπτυξη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 31 Μάρτιος 2012 14:40

Τα «οξύμωρα» και η ανάπτυξη

Η αδυναμία υλοποίησης αποτελεί το βασικό «οξύμωρο

Είναι κάποιες στιγμές που ταυτόσημες εξελίξεις και η συνεπακόλουθη ενημέρωση δημιουργούν συνθήκες συμπτώσεων. Οταν δε πρόκειται για σημαντικά θέματα όπως η «αναπτυξιακή» πορεία της χώρας - ειδικότερα δε σε θέματα ενέργειας - τυχόν αρνητικές συμπτώσεις δημιουργούν «οξύμωρα». «Oxymora» στην επικοινωνιακή γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πρέπει να εκλείψουν άμεσα κατά τη διαδικασία εξορθολογισμού των λειτουργιών του κράτους

 

 
Δελτίο Τύπου σχετικά με παρατάσεις μέχρι 30 Απριλίου 2012
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 31 Μάρτιος 2012 07:10

Δελτίο Τύπου σχετικά με παρατάσεις μέχρι 30 Απριλίου 2012

30 | 03 | 2012

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, για διευκόλυνση των φορολογούμενων, δίδονται οι παρακάτω παρατάσεις μέχρι και την 30η Απριλίου 2012:

 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υ.Ο.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2012 12:40

Σύμφωνα με πληροφορίες

από το Υπουργείο Οικονομικών σας ενημερώνουν για τα ακόλουθα:

  • Η εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι πριν το Πάσχα.
  • Η υποχρέωση σύνταξης και υπογραφής του ισολογισμού για όλες τις μορφές των επιχειρήσεων παρατείνεται μέχρι την ημερομηνία υποβολής της φορολογικής δήλωσης.
  •  Οριστική Δήλωση ΦΜΥ Ε7 2012 (χρήση 2011) μέχρι τις 30/4/2012
  •  Ονομαστικές Καταστάσεις στελεχών επιχείρησεις στους οποίους παρέχεται Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και κατοικία (χρήσεις 2010 και 2011) μέχρι τις 30/4/2012
 Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης (χρήση 2010) μέχρι τις 30/4/2012
 
Σελίδα 925 από 1088