Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Αυτό είναι το PSI τους!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2012 19:31

Αυτό είναι το PSI τους!

 

Μας λένε ότι θα δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα για τις επόμενες δεκαετίες, για να τη... σώσουν...

 
Γερμανικές ψευδαισθήσεις
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2012 19:30

Γερμανικές ψευδαισθήσειςΗ υποβάθμιση Γαλλίας-Αυστρίας από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s και άρα η απώλεια του 3Α δύο εκ των έξι χωρών από τις εγγυήτριες χώρες του EFSF, που είχαν την ανώτερη αξιολόγηση, όπως ήταν φυσιολογικό, οδήγησε στη μέγιστη παράπλευρη απώλεια, αυτή της απώλειας του 3Α του ίδιου του προσωρινού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSF).

Στην προοπτική εκ νέου αναβάθμισης του μηχανισμού σε 3Α με την προϋπόθεση της αύξησης των παρεχόμενων εγγυήσεων, η θέση της Γερμανίας είναι ξεκάθαρη: Περισσότερες εγγυήσεις πρέπει να δοθούν από τις χώρες που υποβαθμίστηκαν και ότι είναι προτιμότερη η υποβάθμιση παρά η αύξηση των εγγυήσεων από την πλευρά της.

Γιατί όμως η Γερμανία αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, γιατί αντιδρά στην προοπτική αύξησης των εγγυήσεων και γιατί δεν επιδεικνύει την ελάχιστη αλληλεγγύη που οι συνθήκες επιβάλλουν;

 
Φοροτεχνικούς και λογιστές με πλαστά πτυχία οικονομικών επιστημών
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2012 19:29

Φοροτεχνικούς και λογιστές με πλαστά πτυχία οικονομικών επιστημών έχει εντοπίσει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Από τις διασταυρώσεις που έχει πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τις γραμματείες των τμημάτων οικονομικής επιστήμης των ελληνικών πανεπιστημίων έχει ήδη εντοπίσει τουλάχιστον 40 φοροτεχνικούς που πήραν τη σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος υποβάλλοντας πλαστό τίτλο οικονομικών σπουδών. Οι έρευνες του επιμελητηρίου συνεχίζονται καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη «φάμπρικας» παραγωγής πλαστών πτυχίων οικονομικής επιστήμης που αγοράστηκαν από όσους είχαν στόχο την άσκηση του επαγγέλματος του φοροτεχνικού και λογιστή χωρίς να έχουν τα σχετικά ακαδημαϊκά προσόντα.
 

 
Περί ανταγωνιστικότητας: Μύθοι και πραγματικότητα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2012 19:27

Περί ανταγωνιστικότητας: Μύθοι και πραγματικότητα

Το θέμα της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, και κατ’ επέκταση και των παραγόντων που την επηρεάζουν, βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και έχει αναδειχθεί σαν κυρίαρχο θέμα αναφορικά με την δυνατότητα επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων της χώρας. Η τρόικα πιέζει για βίαιες προσαρμογές στο μισθολογικό κόστος στον βωμό ανάκτησης της χαμένης ανταγωνιστικότητας και στο θέμα αναφέρθηκε με έμφαση πρόσφατα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.Στην ομιλία του στην Βουλή στις 13/01/2012, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κου Τσίπρα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «?η μεγάλη απώλεια ανταγωνιστικότητας επηρεάζει τις εξαγωγές και την απασχόληση. Όσο οι εισαγωγές αυξάνονται τόσο οι επιχειρήσεις θα κλείνουν και η ανεργία θα αυξάνεται και προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία πρέπει να βελτιώσει τις εξαγωγές της», καθώς επίσης πως «οφείλουμε μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα».

 
Το τίμημα του χρέους
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2012 19:25

Το τίμημα του χρέους 

Το φάντασμα του χρέους στοιχειώνει τώρα την Ευρώπη. Ολοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες τρέμουν μπροστά του και για να εξορκίσουν το δαίμονα βάζουν τις οικονομίες τους σε ακόμη πιο μεγάλη δοκιμασία.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να αποδίδει. Οι οικονομίες τους εξακολουθούν να βουλιάζουν, τη στιγμή που το χρέος συνεχίζει να διογκώνεται. Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε πρόσφατα το αξιόχρεο εννέα χωρών-μελών της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ενώ πιθανότατα να ακολουθήσει και η Βρετανία. Η εξήγηση αυτής της μαζικής υποβάθμισης είναι φανερή σε οποιονδήποτε που δεν είναι τυφλωμένος. Εάν επιδιώκεις να συρρικνώσεις το ΑΕΠ σου, η αναλογία χρέους ως προς το ΑΕΠ είναι καταδικασμένη να αυξηθεί.

 
Σελίδα 923 από 1046