Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Από 5/12 θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής Ε9
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2011 13:32

Από 5/12 θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής Ε9

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Ηλεκτρονική υποβολή Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)

Αγαπητοί χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Σας ενημερώνουμε ότι η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011.

 
Οι διορθώσεις με διορθωτικό υγρό (blanco) ή με άλλο τρόπο (μουτζούρα) στις καταχωρίσεις στο ειδικο βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανομένων ΙΚΑ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2011 13:31

ΣτΕ 390/2010
Οι διορθώσεις με διορθωτικό υγρό (blanco) ή με άλλο τρόπο (μουτζούρα) στις καταχωρίσεις στο ειδικο βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανομένων, δεν συνιστούν παραβάσεις των κείμενων διατάξεων και δεν επισύρουν εις βάρος της εταιρείας πρόστιμο. Με τη σκέψη ότι από τις εφαρμοστέες εν προκειμένω διατάξεις δεν θεσμοθετείται απαγόρευση χρήσεως διορθωτικού υγρού για τη διόρθωση των λαθών που εμφιλοχωρούν κατά την καταχώριση στο ΕΒΚΝΠ των οριζομένων από τις διατάξεις αυτές στοιχείων των νεοπροσλαμβανομένων μισθωτών, ή της διορθώσεως λαθών με άλλο τρόπο, ούτε ορίζεται συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να γίνονται οι διορθώσεις αυτές, η δε επίκληση από το Ι.Κ.Α. σχετικής εγκυκλίου είναι αλυσιτελής, καθόσον οι εγκύκλιοι δεν έχουν ισχύ νόμου ούτε είναι εκτελεστές πράξεις και, ως εκ τούτου, δεν δεσμεύουν την κρίση του δικαστηρίου.

ΣτΕ 390/2010

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  ΤΜΗΜΑ Α'

 
Ευρώ: Ο κανόνας του χρυσού και του αργύρου
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2011 18:51

Ευρώ: Ο κανόνας του χρυσού και του αργύρου

Οι εναλλακτικές λύσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, μοιάζουν να περιορίζονται όλο και περισσότερο σε ένα άθλιο ανακάτεμα ή μία χαοτική κατάρρευση. Ομως υπάρχει μία τολμηρότερη και πιο παραγωγική προσέγγιση που βασίζεται στην εμπειρία του παρελθόντος με πολλαπλά νομίσματα.
Η απειλή που προβάλλει από το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο της Ευρώπης είναι δύσκολο να υποτιμηθεί. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, η έλλειψη συνοχής στη νομισματική πολιτική οδήγησε σε παράλυση την αμερικανική πολιτική, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης να έχει εγκλωβιστεί σε μία αξεπέραστη διαμάχη με την αντίστοιχη Fed του Σικάγο σχετικά με τη νομισματική χαλάρωση (εκείνη την εποχή μέσω των αγορών χρεογράφων στην ανοιχτή αγορά). Σήμερα οι χρόνιες διαφορές πολιτικής μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας οδηγούν σε αβεβαιότητα που είναι εν δυνάμει ακόμη πιο καταστροφική.
Κάθε λίγους μήνες, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανακοινώνουν μία νέα και ευφυέστερη πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης δανεισμού στην ευρωζώνη.

 
Οκτώ χαράτσια για πληρωμή σε 30 ημέρες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2011 18:50

Οκτώ χαράτσια για πληρωμή σε 30 ημέρες

 

Ούτε ένα, ούτε δύο. Οκτώ φόρους, τέλη και εισφορές θα κληθούν να πληρώσουν ως το τέλος του έτους εκατομμύρια φορολογούμενοι προκειμένου να περιοριστεί κατά το δυνατόν η τεράστια μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Τα μπιλιετάκια με τους φόρους, τα τέλη και τις εισφορές πέφτουν σαν βροχή με το ταχυδρομείο και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να είναι εντάξει με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθεί:

 
Ενα τεστ βαρύτητας για το ευρώ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2011 18:48

Ενα τεστ βαρύτητας για το ευρώ


Αν και αναγνωρίζω ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν είναι κάτι εύκολο να κατανοηθεί, η σχετικά μεγάλη ευρωστία του ευρώ τις τελευταίες ημέρες μου φαίνεται δύσκολο να εξηγηθεί. Αλήθεια, οι «γκουρού» των αγορών συναλλάγματος πιστεύουν σοβαρά ότι το τελευταίο «συνολικό πακέτο» που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης για τη διάσωση του ευρώ θα μπορέσει να επιβιώσει για πάνω από μερικούς μήνες;

Το νέο σχέδιο έχει σαν βάση ένα αμφισβητήσιμο μίγμα αμφίβολης αποτελεσματικότητας χρηματοοικονομικών κόλπων και αόριστων υποσχέσεων για κάποια χρηματοδότηση από την Ασία. Ακόμα και το δυναμικότερο κομμάτι του σχεδίου, το προταθέν (αλλά μη συμφωνηθέν ακόμα) κούρεμα 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές, δεν είναι επαρκές για τη σταθεροποίηση του σοβαρού προβλήματος χρέους της χώρας και τη μεγάλη πρόκληση της ανάπτυξης.

 
Σελίδα 923 από 1009