Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Έκλεισε οριστικά το PSI, αλλά δεν ανακοινώνεται
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2012 13:37

Έκλεισε οριστικά το PSI, αλλά δεν ανακοινώνεται

Οι πληροφορίες επιμένουν ωστόσο ότι τίποτα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως, αν προηγουμένως δεν κλείσει η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης

 Η παρουσία του Τσαρλς Νταλάρα στo Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι η διαπραγμάτευση για την συμφωνία σχετικά με το PSI βρίσκεται πλέον προ των πυλών. 

 Οι πληροφορίες επιμένουν ωστόσο ότι τίποτα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως, αν προηγουμένως δεν κλείσει η συμφωνία για το νέο οικονομικό πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα

 
Λαπαβίτσας Κώστας:«Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2012 13:36

Λαπαβίτσας Κώστας:«Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»

 

 Ζήτημα εβδομάδων θεωρεί τη διάλυση της ευρωζώνης ο καθηγητής Κ. Λαπαβίτσας και προτείνει ως μόνη εναλλακτική λύση την αθέτηση πληρωμών και έξοδο από την ΟΝΕ. Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Βρισκόμαστε μπροστά στη διάλυση της ευρωζώνης;

 
H καγκελάριος που παίζει με τη φωτιά
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012 16:34

H καγκελάριος που παίζει με τη φωτιά

 

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θα έπρεπε να είναι χαρούμενη αυτό τον καιρό: τα ποσοστά αποδοχής του κόμματός της δεν είναι άσχημα, ενώ και τα προσωπικά της ποσοστά είναι πολύ καλά. Δεν έχει πλέον σοβαρούς ανταγωνιστές μέσα στο κεντροδεξιό κόμμα της, τη Χριστιανική Δημοκρατική Ενωση (CDU), ενώ η αριστερή αντιπολίτευση της Ομοσπονδιακής Γερμανίας έχει κατακερματιστεί σε τέσσερις παρατάξεις. Τελικά υπερίσχυσε η δική της απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση ή έστω αυτή είναι η εντύπωση που έχει περάσει και που πιστεύουν πολλοί Γερμανοί. Είναι όμως όντως έτσι τα πράγματα;

Ας μην είμαστε τόσο βιαστικοί. Καθ' ότι υπάρχουν δυο στοιχεία που περιπλέκουν την επανεκλογή της Μέρκελ το φθινόπωρο του 2012. Το πρώτο είναι πως, σε τοπικό επίπεδο, οι σύμμαχοί της, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), δείχνουν να διαλύονται. Ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί τελικά (που δεν είναι βέβαιο), η σημερινή συμμαχία δεν φαίνεται να μπορεί να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφήνοντας τη Μέρκελ να εξαρτάται από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

 
Ανατροπή... στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2012 19:36

Ανατροπή... στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Με πλαφόν για το ύψος των οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν και με μεγαλύτερους περιορισμούς στον αριθμό των δόσεων επιστρέφει στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Η τροπολογία, που εγκρίθηκε από την τρόικα για να αντικαταστήσει την αρχική –ευνοϊκή– ρύθμιση, προβλέπει ότι τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το ποσό των 10.000 ευρώ και τα νομικά πρόσωπα μέχρι 100.000 ευρώ. Ειδικότερα, η τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή προβλέπει τα εξής:

 
Λύση σύμβασης για τα ακίνητα του δημοσίου με την αγγλική εταιρία Houlihan
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2012 19:35

Λύση σύμβασης για τα ακίνητα του δημοσίου με την αγγλική εταιρία Houlihan Lokey η οποία ενεργούσε ως σύμβουλος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για παραβίαση της συμφωνίας.

Τη λύση της σύμβασης του δημοσίου με την αγγλική εταιρία Houlihan Lokey η οποία ενεργούσε ως σύμβουλος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για παραβίαση της συμφωνίας εμπιστευτικότητας αποφάσισε χθες η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του δημοσίου.

 
Σελίδα 922 από 1046