Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Citigroup : «Αποβάλει» την Ολλανδία από τον πυρήνα της Ευρώπης!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2012 12:02

Citigroup : «Αποβάλει» την Ολλανδία από τον πυρήνα της Ευρώπης!

Η Ολλανδία του ΑΑΑ rating, η οποία θεωρούνταν μέχρι σήμερα - μαζί με τη Γερμανία - ως ένας από τους δύο πραγματικούς «πυρήνες» της Ευρώπης, μόλις αποβλήθηκε, από τον στρατηγικό αναλυτή της Citigroup, κ. Jurgen Michels, μια κίνηση την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα την ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι αναλυτές, και τους επόμενους 3-6 μήνες, και οι οίκοι αξιολόγησης, καθώς, όπως φαίνεται η «άθικτη φήμη» της Ολλανδίας έχει αρχίσει ήδη και αμαυρώνεται.

 
η ηλεκτρονική υποβολή Χρεωστικών Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. παρατείνεται μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2012.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2012 12:00

Taxisnet                                                                

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική υποβολή Χρεωστικών Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. και Δηλώσεων Ενδοκοινοτικών Συναλλαγών (V.I.E.S.) παρατείνεται μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2012.

Επίσης παρατείνεται μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2012 η ηλεκτρονική υποβολή των Προσωρινών Δηλώσεων Απόδοσης Φόρου και Τελών Χαρτοσήμου για τους Α.Φ.Μ. που το τελευταίο ψηφίο τους είναι 5 και 6.

 
Δημοκρατία και οικονομία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 25 Μάρτιος 2012 15:47

Δημοκρατία και οικονομία

Για τη Δημοκρατία τελικά φαίνεται ότι κινείται παράλληλα με τις τάσεις τις οικονομίας. Τις καλές εποχές περισσεύει. Τις δύσκολες φαίνεται ότι βολεύει να παρακάμπτεται.


Δημοκρατία και οικονομία, ανάλογα με τη θεωρητική οικονομική σκοπιά που αναλύει ο καθένας, μπορεί να είναι έννοιες τόσο συγκλίνουσες όσο και αποκλίνουσες. Στη δε ελεύθερη οικονομία είναι εύκολο κάθε οικονομολόγος και αναλυτής να δίνει τη δική του ερμηνεία, προσδοκώντας πολλές φορές τη δική του στιγμή στον «ήλιο της αναγνωρισιμότητας». Τέτοιου είδους προσεγγίσεις έχουν γίνει στοιχείο της καθημερινότητας μας πλέον, καθ' όσον το πρόβλημα της Ελλάδος και το συνεπακόλουθο εγχείρημα διάσωσής της έχουν αναδειχθεί σε σημαίνουσες ενότητες της παγκόσμιας θεματολογίας.

 

 
Μείωση του ΦΠΑ στο 20% σχεδιάζουν Τρόικα - κυβέρνηση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 25 Μάρτιος 2012 15:44

Μείωση του ΦΠΑ στο 20% σχεδιάζουν Τρόικα - κυβέρνηση

Τη μείωση των φόρων στα ακίνητα και στον ΦΠΑ κατά 2% ή 3% σχεδιάζει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τρόικα

Σε μείωση των φόρων στα ακίνητα, µε ταυτόχρονη µείωση του ΦΠΑ κατά 2% ή ακόµα και 3%, η οποία δεν αποκλείεται να συνδυαστεί µε τις αγορές µέσω πιστωτικής κάρτας, προχωρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", την ερχόμενη εβδομάδα, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, θα προτείνει μεταξύ άλλων:

 

 
Οι μηχανές αναπλήρωσης της χαμένης ανάπτυξης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 25 Μάρτιος 2012 15:42

Οι μηχανές αναπλήρωσης της χαμένης ανάπτυξης

Μία μηχανή αναπλήρωσης είναι οι επενδύσεις δημόσιες


Η δημοσιονομική δράση οφείλει για να είναι αποτελεσματική να βρίσκεται κοντά σε αναπτυξιακά υπόβαθρα ενισχύοντάς τα μέσω της αναπλήρωσης των τμημάτων της ζήτησης που η μείωση του ελλείμματος εκ των πραγμάτων καταστρέφει.
Εάν η αναπλήρωση δεν επιτυγχάνεται, τότε η ύφεση πρέπει να θεωρείται δεδομένη με αποτέλεσμα η οικονομία να συρρικνώνεται περαιτέρω οδηγώντας την παράγωγη, τα εισοδήματα και την απασχόληση σε χαμηλότερα επίπεδα.
Μία μηχανή αναπλήρωσης είναι οι επενδύσεις δημόσιες και ιδιωτικές.

 

 
Σελίδα 922 από 1081