Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και ο Ανδρέας Παπανδρέου
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012 13:08

Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και ο Ανδρέας Παπανδρέου - του Νότη Μαριά



Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει πλέον τεθεί επί τάπητος. Όπως έχουμε ήδη αναλύσει στα «Επίκαιρα», η ελληνική κυβέρνηση, με επίσημο τρόπο, στη Βουλή,
στις 13 Δεκεμβρίου 2010, δέχτηκε ότι οι σχετικές κρατικές διεκδικήσεις μας σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 162 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους, από τα οποία 108 δις ευρώ αφορούν στις πολεμικές επανορθώσεις και 54 δις ευρώ στο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

 
Γερμανικές αποζημιώσεις και ελληνικό δημόσιο χρέος - Νότης Μαριάς
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012 13:06

Γερμανικές αποζημιώσεις και ελληνικό δημόσιο χρέος  - Νότης Μαριάς


Καθώς βαθαίνει καθημερινά η υπερχρέωση της χώρας και μαζί τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η συνταγή της τρόικας, καθίσταται πλέον εμφανές ότι η έξοδος από το Μνημόνιο μπορεί να γίνει μόνο με την ανάληψη μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών. 

 

 
Συντηρητικοί Μαρξιστές
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012 12:18

Συντηρητικοί Μαρξιστές

Oι εγχώριοι μαρξιστές, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έκαναν τον Καρλ Μαρξ να βγει από τα ρούχα του – ακριβώς όπως οι Δεσμευμένοι Ελευθεριάζοντες θα εκνεύριζαν τον γκουρού τους Friedrich von Hayek, και οι Συνθηκολογημένοι Κευνσιανοί τον John Maynard Keynes.

 
Φόρος-καρμανιόλα στην ιδιοκατοίκηση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012 12:17

Φόρος-καρμανιόλα στην ιδιοκατοίκηση

Νέα φοροεπιδρομή με ακόμη πιο επαχθή μέτρα, τα οποία, μεταξύ των άλλων, θα καταστήσουν ασύμφορη για εκατομμύρια Ελληνες πολίτες την κατοχή ακινήτων και θα τους υποχρεώσουν σε μαζικές εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων έναντι πολύ χαμηλών τιμημάτων, προαναγγέλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεση-βόμβα που ήλθε χθες στο φως της δημοσιότητας.

Οι τεχνοκράτες υπάλληλοι της Κομισιόν επισημαίνουν, για πρώτη φορά, ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να επιβληθεί φόρος στα τεκμαρτά εισοδήματα από ιδιοκατοίκηση. Θεωρούν δηλαδή ότι πρέπει να επιβληθεί φόρος σε ανύπαρκτα εισοδήματα, τα οποία, ωστόσο, η εφορία θεωρεί ότι «αποκτούν» όσοι φορολογούμενοι διαμένουν σε δικά τους σπίτια (ιδιοκατοικούν), με την έννοια ότι έχουν κάποιο οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο!

 
ΙΟΒΕ:Μικρή βελτίωση στο οικονομικό κλίμα παρατηρείται στη Ελλάδα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012 12:15
 

ΙΟΒΕ:Μικρή βελτίωση στο οικονομικό κλίμα παρατηρείται στη Ελλάδα

 

Μικρή βελτίωση στο οικονομικό κλίμα παρατηρείται στη χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οικονομικής συγκυρίας, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Ειδικότερα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα κινείται οριακά ανοδικά τον Μάρτιο και διαμορφώνεται στις 75,7 μονάδες. Οι πολύ απαισιόδοξες επιχειρηματικές προσδοκίες στη Βιομηχανία και τις Υπηρεσίες αμβλύνονται ελαφρώς, ενώ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώνεται ήπια. Αντίθετα, το κλίμα στις Κατασκευές και στο Λιανικό Εμπόριο επιδεινώνεται.

 
Σελίδα 921 από 1088