Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να βλέπουν στο εξής τα Αποσπάσματα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 12:36

Ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να βλέπουν στο εξής τα Αποσπάσματα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης (ΑΑΛΑ), καθώς πλέον δεν θα αποστέλλονται στους ασφαλισμένους μέσω των εργοδοτών.

 Σημειώνεται ότι προηγουμένως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απογραφούν και αποκτήσουν κωδικό χρήστη (κλειδάριθμο).

Το μέτρο αφορά τόσο τους νέους όσο και τους παλαιούς ασφαλισμένους, οι οποίοι μέσω μιας προβλεπόμενης διαδικασίας θα πιστοποιούνται στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και θα αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό τους, από τον οποίο θα μπορούν να εκτυπώνουν τα ΑΑΛΑ που επιθυμούν και τα οποία θα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

 
TAX LIVE Ανακεφαλαίωση Οκτωβρίου 2011
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011 11:12

TAX LIVE Ανακεφαλαίωση Οκτωβρίου 2011

 

Μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ και άλλες αλλαγές στη  Φ.Ε.

   Στο άρθρο 38 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4024, προβλέπονται οι εξής αλλαγές που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2011.

 
Δίνει λύσεις η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική; Υπάρχει εναλλακτική λύση;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011 11:10

Δίνει λύσεις η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική; Υπάρχει εναλλακτική λύση;

Αντληση φόρων από τους ευκατάστατους

* Η σημερινή πολιτική είναι εντελώς αδιέξοδη. Φυσικά και υπάρχει εναλλακτική πολιτική. Στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, θα έδινε έμφαση στη σταδιακή αύξηση των εσόδων κυρίως και αποκλειστικά από τα πιο ευκατάστατα στρώματα. Αυτή η αύξηση των εσόδων θα έφερνε τα έσοδα από το 38% στο 42% του ΑΕΠ χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερη ύφεση στην οικονομία.

 
Συμφωνία για νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Παπανδρέου
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011 06:47

Συμφωνία για νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Παπανδρέου

 

Σε συμφωνία για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας κατέληξε η τριμερής συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, υπό τον Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, συμφωνήθηκε η συγκρότηση νέας κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας για την υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, στην οποία δεν θα ηγηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

 
Πρέπει να δοθεί χρόνος στους Έλληνες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2011 17:09

Πρέπει να δοθεί χρόνο στους ¨Ελληνες

 

Η Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις στην Ευρώπη περιγράφεται ως θύμα εξαιτίας του εύρους των προσπαθειών, που της ζητήθηκε να καταβάλει, και οι οποίες ίσως αποδειχθούν αναποτελεσματικές. Βέβαια η χώρα μας πολλές φορές επικρίνεται για το μερίδιο ευθύνης της στην κρίση της ευρωζώνης.

Ορισμένοι πολιτικοί και οικονομολόγοι εκτιμούν πως είναι ανώφελο να «πυροβολεί κάποιος το ασθενοφόρο, που μεταφέρει τον ασθενή».

Κρίνουν πως οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη πληρώσει ένα βαρύ τίμημα για την κρίση, με το να έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού, των μέσων μαζικής μεταφοράς ή του φυσικού αερίου, έχουν δεχτεί την εργασιακή εφεδρεία δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και έχουν πληρώσει αυξημένη φορολογία.

 
Σελίδα 903 από 976