Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Δείχνει να αλλάζει στάση η ΕΕ με τα ευρωομόλογα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011 12:59

Δείχνει να αλλάζει στάση η ΕΕ με τα ευρωομόλογα

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει, το κατά πόσον είναι εφικτή η έκδοση ευρωομολόγων, μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλοι ανησυχούμε έντονα για τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση, υποστήριξε ο επίτροπος, τονίζοντας όμως ότι τα ευρωομόλογα θα πρέπει να είναι ένα κομμάτι του συνόλου του πακέτου της οικονομικής διακυβέρνησης.

 
Καλοκαιρινή «βροχή» νομοσχεδίων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011 09:57

Καλοκαιρινή «βροχή»
νομοσχεδίων
 

 Θερινός νομοθετικός οργασμός

Σε αγώνα δρόμου επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων επιδίδεται η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσει εντός των ασφυκτικών προθεσμιών τις μνημονιακές δεσμεύσεις και να κινητοποιήσει άμεσα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Στην πλατεία Συντάγματος σήμανε χθες συναγερμός με τη διυπουργική επιτροπή να οργανώνει τον συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων για τις εξαιρετικά κρίσιμες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, στις ΔΕΚΟ, το ασφαλιστικό, την ενέργεια και την υγεία.

Σε αγώνα δρόμου επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων επιδίδεται η κυβέρνηση, στοχεύοντας αφενός να ολοκληρώσει εντός των ασφυκτικών προθεσμιών τις δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου πλαισίου, αφετέρου να κινητοποιήσει άμεσα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων έτσι ώστε, κάνοντας το φθινόπωρο «ταμείο», να διαπιστώσει τα ακριβή περιθώρια των δημοσιονομικών της ελιγμών. Αρωγό στην όλη προσπάθεια θα έχει την τεχνική βοήθεια των δανειστών μας για την περιστολή της φοροδιαφυγής και την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

 
Οι Ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να μεταναστεύουν στην Βουλγαρία….
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011 04:15

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να μεταναστεύουν στην Βουλγαρία….

Πάνω από 800 μετακόμισαν το πρώτο εξάμηνο του 2011

Με επιπλέον «δυναμικό» 800 εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, το οποίο αναζητούσε, κατά κύριο λόγο, διέξοδο από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ενισχύθηκε η βουλγαρική αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2011, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων «Sofia News Agency», επικαλούμενο ρεπορτάζ του βουλγαρικού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού bTV.

 
Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2011 10:36

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ.

 Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ... εργασία.

 Ο νέος δε φοβάται την αναδουλίά. φοβάται τη δουλειά.

 Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλεία είναι ότι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας. η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», .παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια ταυς -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρονακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές. Κι ας βρίσκεσαι μέσα στη λέξη «χειρώναξ». σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον ανακτά χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του. νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας ποντικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι ' αυτό τουμπάραμε...

 
Nέα μέτρα και επιχείρηση για πάταξης της φοροδιαφυγής
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2011 10:35

Nέα μέτρα και επιχείρηση για πάταξης της φοροδιαφυγής

 

Σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την καλύτερη είσπραξη των φόρων θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Οικονομικών

 

Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και η ανασυγκρότηση και καλύτερη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Υ.Ο, και την επόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής και βελτίωσης είσπραξης των φόρων.

 
Σελίδα 902 από 912