Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ο ανοιχτός λογαριασμός των γερμανικών αποζημιώσεων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 12:07

Στο θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων εστιάζει η Süddeutsche Zeitung με αφορμή το φετινό ιστορικό βιβλίο δύο Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της γερμανικής ευθύνης για καταβολή επανορθώσεων στην Ελλάδα και άλλες χώρες.

«Αθήνα και Βερολίνο: Ανοιχτός λογαριασμός, ανοιχτές πληγές», είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος στο site της εφημερίδας του Μονάχου, όπου σχολιάζεται το περιεχόμενο του βιβλίου που συνέγραψαν ο εκδότης και ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροτ και ο πολιτικός επιστήμονας και εκδότης Χάρτμουτ Ρίμπνερ.

 
Πόθεν έσχες δικαστικών μόνο... «υφ’ όρον»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 13:22

Η πρωτοφανής και επιθετική αντίδραση του προέδρου του ΣτΕ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με αφορμή τη διατύπωση της άποψης του Στ. Κοντονή για τις συνεχείς δικαστικές αντιδράσεις και τα εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου για την υποβολή πλήρους ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες» των δικαστών, αλλά και την κριτική του για την ανεξήγητα μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης βουλεύματος στη ζοφερή υπόθεση με τους στημένους αγώνες, δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η Δικαιοσύνη μπορεί να θεωρείται το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών αλλά η πεισματική επιμονή των λειτουργών της Θέμιδος στην αυτοεξαίρεσή τους από κανόνες και νόμους που αφορούν την ισονομία και την πλήρη διαφάνεια εντείνει πολλές και εύλογες ανησυχίες.

 

 
Ηλεκτρονικό φακέλωμα επαγγελματιών - αγροτών μέσω του νέου Ε3
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 12:49

Σε αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση θέτει πλέον το υπουργείο Οικονομικών τα έσοδα και τις δαπάνες επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Μετά τους περιορισμούς ή τις απαγορεύσεις συναλλαγών με μετρητά και την επιβολή δήλωσης επαγγελματικών λογαριασμών, έρχεται και το νέο έντυπο Ε3 στο οποίο οι επιτηδευματίες θα δηλώνουν με κάθε λεπτομέρεια πόσα βγάζουν, πού τα βάζουν, τι πληρώνουν και γιατί.

 
Η μοιρασιά του... πλούτου στη γερμανική πολιτική σκηνή
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 11:12

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μια χώρα κατέρρευσε υπό το αβάσταχτο βάρος της ευημερίας της; Για έναν επισκέπτη του Βερολίνου, οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία ισορροπούσαν ανάμεσα στον εφησυχασμό και την αυταρέσκεια.

Στις υπόλοιπες χώρες, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί προσπαθούν να ισοσκελίσουν τους ισολογισμούς, περικόπτοντας τις δαπάνες για την εκπαίδευση και βάζοντας «ταβάνι» στις συντάξεις.

 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 10:15

ΠΡΟΣ:

  1. 1.ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
  2. 2.ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. Έφη Αχτσιόγλου
  3. 3.ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γεώργιο Χουλιαράκη
  4. 4.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠ. ΟΙΚ. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου

 

Κοινοποίηση:

  1. 1.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

       
Θέμα: 
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.

 

 
Σελίδα 9 από 954