Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Οι τραπεζίτες αρχίζουν και πανικοβάλλονται με τα κρυπτονομίσματα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 01 Ιούλιος 2018 09:05

Η ατέρμονη συζήτηση γύρω από το Bitcoin αφορά το εάν αποτελεί ένα παγκόσμιο νόμισμα.

ίναι όπως και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο σύνολό του", δήλωσε ο γνωστός επενδυτής Τιμ Ντράπερ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι στο μέλλον τα κρυπτονομίσματα θα κυριαρχήσουν στο μέλλον, μιλώντας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Blockchain στο Σαν Φρανσίσκο. "Είναι απλά θέμα χρόνου: όσο περισσότερο φοβόμαστε τα tokens, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί - αλλά θα συμβεί. Μπορείτε να διαισθανθείτε τον πανικό των τραπεζιτών. Συγκεντρώνονται και λένε ότι δεν θα το αφήσουν να συμβεί, ότι θα προχωρήσουν σε αγωγές, θα προσπαθήσουν να εμπλέξουν τους φίλους τους στην κυβέρνηση. Τα πάντα καταλήγουν στο ίδιο πράγμα: Πρόκειται να κάνουν κάτι ή να αγοράσουν κάτι;".

 
Η Γερμανία εξοικονόμησε 290 δισ. ευρώ λόγω κρίσης…
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 01 Ιούλιος 2018 09:04

Η αλήθεια είναι ότι το κοινό νόμισμα επεφύλασσε στους Γερμανούς αποταμιευτές δυσάρεστες εκπλήξεις. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και λόγω των χαμηλών επιτοκίων, οι χρηματικές περιουσίες των Γερμανών συρρικνώθηκαν αισθητά: μόνον το 2017 κατά 38 δισ. ευρώ όπως κατέδειξε πρόσφατη έρευνα. Πρόκειται όμως μόνον για τη μισή αλήθεια.

Διότι τα τελευταία δέκα χρόνια η Γερμανία κατέβαλε πολύ λιγότερα για την εξυπηρέτηση του χρέους της απ’ ότι παλαιότερα. Από το 2008 συγκεκριμένα, το γερμανικό δημόσιο εξοικονόμησε συνολικά 290 δισ. ευρώ σε τόκους.

Μόνον το 2017 η ομοσπονδία, τα κρατίδια, οι δήμοι και τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν 50 δισ. ευρώ λιγότερα επιτόκια σε σύγκριση με την εποχή προ κρίσης. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν προσωρινοί υπολογισμοί της γερμανικής Bundesbank που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

 
Έως 31.12.2018 παραμένει ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 30 Ιούνιος 2018 07:45

Δημοσιεύθηκε  στο ΦΕΚ η παράταση της κατάργησης της μείωσης του ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.

 

(ΦΕΚ Αρ. Φύλλου A' 115/29.06.2018)

 
Παράταση προθεσμίας καταβολής εισφορών Μαΐου 2018 Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων έως 06.07
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 30 Ιούνιος 2018 07:44

29 Ιουνίου 2018

Ο ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελευθέρων Επαγγελματιών έως την Παρασκευή 6.7.2018.


 
«Ανακτημένη εθνική κυριαρχία» με φτωχοποιημένους πολίτες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 11:37

Το, σκοτεινών συνεπειών, περιεχόμενο της συμφωνίας του Eurogroup της 21ης Ιουνίου για το ελληνικό χρέος, δεν δικαιολογεί, ασφαλώς τους πανηγυρισμούς στο Ζάππειο, με ή χωρίς γραβάτα. Και τούτο, επειδή πρόκειται για μια επιπλέον συμφωνία, που όχι μόνο παραμένει πιστή στις βασικές κατευθύνσεις των τριών προηγούμενων Μνημονίων, δηλαδή ακριβώς αυτές που εξαθλίωσαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά και επειδή είναι αυτή που φέρνει την ταφόπετρα.

 
Σελίδα 9 από 1009