Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Η κοινωνική προϋπόθεση της ανάπτυξης και οι τράπεζες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 29 Οκτώβριος 2017 08:20

pacta sunt servanda, rebus sic stantibus

η συμφωνία τηρείται εφόσον 

 τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ίδια

 

Η ανάπτυξη είναι η λύση για τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, εκτός από αυτό του χρέους. Η χώρα εκτός από την πρωτοφανή στα οικονομικά χρονιά απώλεια ΑΕΠ, υφίσταται αποεπένδυση 10 δισ. ευρώ το χρόνο, γι΄ αυτό και χρειάζεται άμεσα τουλάχιστον περί τα 100 δισ. ευρώ επενδύσεις για να βρεθεί εκεί που ήταν το 2009 ως παραγωγική ικανότητα. Η καταστροφή που έχει συντελεστεί είναι πολεμικών διαστάσεων. Η ανάπτυξη έχει ως πρώτη προϋπόθεση την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα, ειδικά δε στην ελληνική περίπτωση αυτή είναι εκ των ουκ άνευ. Συνεπώς, η απαλλαγή των μεσαίων στρωμάτων από τους εκβιαστικούς καταναγκασμούς των τραπεζών αποτελεί βασική κοινωνική προϋπόθεση της ανάπτυξης. 

Στις 4 τράπεζες μέσα από τις αναγκαστικές συγχωνεύσεις που έγιναν είναι υποθηκευμένη η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο οιασδήποτε τραπεζικής διευθέτησης και κυρίως, δεν μπορεί -για αυτονόητους λόγους- να περάσουν σε αλλοδαπή ιδιοκτησία (distress funds κ.ά.). Το ίδιο ισχύει και για τις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) και φυσικά για τα στεγαστικά δάνεια, κόκκινα και γκρι, που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

Εξ άλλου, δεδομένου ότι οι τράπεζες

 

 
Γιατί οι δανειστές δεν ακούμπησαν το πελατειακό κράτος
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 28 Οκτώβριος 2017 08:33

Δεκαετίες τώρα είναι ο καλύτερος πελάτης τους

 

Kι όμως στο σχεδόν υπαρξιακό ερώτημα: Γιατί 7 χρόνια τώρα οι δανειστές, δηλαδή η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν ακούμπησαν το εγχώριο πελατειακό κράτος και τα όργανα της επιβολής του, όπως είναι οι δημόσιοι οργανισμοί και η δικαιοσύνη, υπάρχει απάντηση.

Και η απάντηση δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι το ελληνικό πελατειακό κράτος ήταν εκείνο που έδινε τις συμβάσεις στην Siemens και στις υπόλοιπες γερμανικές πολυεθνικές που αλωνίζουν στην τριτοκοσμική Ελλάδα. Το ελληνικό πελατειακό κράτος είναι αυτό που αγόραζε στην διάρκεια της μεταπολίτευσης τα πανάκριβα οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία.

Για ποιο λόγο λοιπόν οι δανειστές να ακουμπήσουν την αγελάδα που τους τρέφει;

 
Ο κακός δαίμονας της Ελλάδας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 28 Οκτώβριος 2017 08:32

Μπορεί ο κ. Σόιμπλε να ήταν ο νούμερο ένα εχθρός της Ελλάδας, αλλά όχι ο κακός της δαίμονας – ο οποίος ήταν και είναι η πολιτική της ηγεσία, η οποία βέβαια συμπεριλαμβάνει την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής.

.

«Είχα συζητήσει με τον κ. Βενιζέλο, λέγοντάς του ότι, θα ήταν καλύτερο ένα διάλειμμα από την Ευρωζώνη. Είχα πει πως η εφαρμογή τόσο σημαντικών μεταρρυθμίσεων δεν θα ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Εγώ δεν θα μπορούσα να τις εφαρμόσω στην Γερμανία….

 

 
APPLEBY, NEO ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2017 12:12

O εφιάλτης των «Panama Papers» «ξυπνά» για τους πλούσιους και ισχυρούς του πλανήτη που «ξεκουράζουν» τα χρήματά τους σε υπεράκτιους, εξωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, μετά το «χακάρισμα» των πληροφοριακών συστημάτων της γιγαντιαίας εταιρίας παροχής νομικών υπεράκτιων «συμβουλών», «Appleby», που εδρεύει στις Βερμούδες νήσους.

 
Ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός για μια μεγάλη απάτη της Deutsche Bank
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 26 Οκτώβριος 2017 10:44

Η Deutsche Bank έχει ήδη καταβάλει 2,5 δισ. σε πρόστιμα προκειμένου να κλείσουν έρευνες σε Βρετανία και ΗΠΑ

Το ποσό των 220 εκατομμυρίων δολαρίων δέχτηκε να καταβάλει η Deutsche Bank για να «τακτοποιηθεί» εξωδικαστικά η συμμετοχή της στη συνωμοσία χειραγώγησης επιτοκίων, μεταξύ άλλων και του Libor, δηλαδή του επιτοκίου της διατραπεζικής αγοράς του Λονδίνου πάνω στο οποίο βασίζεται μια παγκόσμια αγορά χρηματοπιστωτικών συμβολαίων και χρέους (πιστωτικών καρτών, υποθηκών, φοιτητικών δανείων κ.λπ.), μεγέθους 350 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

 
Σελίδα 9 από 940