Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
ΕΦΚΑ: Νέα παράταση για τις εισφορές Μαρτίου 2018, μέχρι 18/5
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 29 Απρίλιος 2018 09:00

Την παράταση της καταβολής της εισφοράς μηνός Μαρτίου 2018 των Μη Μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων ελευθέρων επαγγελματιών) μέχρι τις 18 Μαΐου 2018 αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου ΦορέαΚοινωνικής Ασφάλισης .

 Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε ομόφωνα την άμεση επικύρωση των Πρακτικών.

 Επισημαίνεται ότι, ο ΕΦΚΑ για να αποφασίσει τα παραπάνω έλαβε υπόψη τα εξής:

 
Αρκετά πια με τους ελέγχους της Ελλάδας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 29 Απρίλιος 2018 08:59

Κραυγή αγωνίας από τη γερμανική εφημερίδα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Απευθυνόμενη στους πιστωτές της χώρας μας τονίζει ότι «θα πρέπει να δείξουν "αλληλεγγύη" για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη της Ελλάδας» και προς τη Γερμανία «να αποδεχτεί αυτή την έκκληση αν θέλει να εμποδίσει την περαιτέρω διάβρωση της ευρωπαϊκής ιδέας».

Η DZ, σε άρθρο που φιλοξενεί στις σελίδες της, σημειώνει πως «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα πώς φαντάζεται την εποχή μετά το καλοκαίρι. Οι περαιτέρω έλεγχοι του προϋπολογισμού από το εξωτερικό δεν είναι επιθυμητοί, εντούτοις η κυβέρνησή του θέλει να τηρήσει τους συμφωνημένους στόχους. Ωστόσο, για να επιτευχθούν αυτοί οι δημοσιονομικοί στόχοι, η χώρα του χρειάζεται μια νέα συμφωνία για το χρέος», με την γερμανική εφημερίδα να κάνει αναφορά στις δηλώσεις Μοσκοβισί για «έναν μηχανισμό, o oποίος να ελαφρύνει το βάρος του χρέους».

 

 
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν κοστίζει ούτε μια δεκάρα στους γερμανούς φορολογούμενους
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 29 Απρίλιος 2018 08:58

«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο ούτε μια δεκάρα. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, επειδή πιστεύουν ότι γεμίσαμε βαγόνια τρένων με ευρώ και τα στείλαμε από το Βερολίνο στην Αθήνα. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Από τον γερμανικό προϋπολογισμό δεν εισέρευσε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα», γράφει το γερμανικό περιοδικό Stern. «Αυτό οφείλεται στο περίπλοκο σύστημα διάσωσης. Η Γερμανία βοήθησε την Αθήνα με δύο τρόπους: αρχικά, το Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανοικοδόμηση (Kreditanstalt für Wiederaufbau / KfW) χορήγησε περίπου 15 δισ. ευρώ δάνειο, αργότερα η Γερμανία έδωσε σχεδόν 22 δισ. ευρώ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας / EΜΣ (ESM). Επρόκειτο για εγγύηση ώστε ο ΕSM να πάρει δάνεια από τις παγκόσμιες αγορές και τα οποία χορήγησε στη συνέχεια στην Ελλάδα, υπό όρους φυσικά», σημειώνει το Stern και εξηγεί ότι «με τη μείωση του χρέους, συμβαίνουν τα εξής: τα δάνεια, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν διάρκεια κατα μέσο όρο 32,5 χρόνια, παρατείνονται κατά μερικά χρόνια, ενώ οι τόκοι καθίστανται αργότερα απαιτητοί. Δεν διαγράφονται τα χρέη της Ελλάδος, ούτε καν μερικώς. Αυτό σημαίνει ότι ο ESM και το KfW θα περιμένουν περισσότερο διάστημα για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Αυτό είναι όλο. Ο Γερμανός φορολογούμενος δεν θα νοιώσει τίποτα».

 

 
«όλα θυμίζουν Σόιμπλε».
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 04:55

Όπως είπε ο ανταποκριτής του ANT1, στο αυριανό της φύλλο η Handelsblatt θα δημοσιεύσει τις θέσεις του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες θα πάει ο Όλαφ Σολτς στο Eurogroup και θα αφορούν το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η Γερμανία θέλει να συνδέεται οποιαδήποτε ελάφρυνση χρέους με αυστηρούς όρους.

 
Οι τρεις προϋποθέσεις για βιώσιμη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 09:51

Τις τρεις βασικές προϋποθέσεις, που απαιτούνται προκειμένου η Ελλάδα να επιτύχει τη βιώσιμη επιστροφή στις αγορές, αλλά και τις δυσκολίες που αυτές ενέχουν, επσημαίνει σε έκθεσή της η Goldman Sachs.

  Προειδοποιεί πως χωρίς αυτές οι αγορές θα συνεχίσουν να βλέπουν τη χώρα μας ως «ειδική περίπτωση» και ευάλωτη σε απρόβλεπτα σοκ.

 

 
Σελίδα 8 από 992