Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Εναντίον της «παράνομης μετανάστευσης»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 03:37

Η προστασία των συνόρων και ο «αγώνας» κατά της παράνομης μετανάστευσης αποτελούν προτεραιότητες της αυστριακής προεδρίας στην ΕΕ, δηλώνει στο Στρασβούργο ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά τις προτεραιότητες της αυστριακής προεδρίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι η προσφυγική κρίση των τελευταίων ετών «προκάλεσε μεγάλες ανασφάλειες στους πολίτες και έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητά μας να τους παρέχουμε ασφάλεια». Κύρια προτεραιότητα για την ευρωπαϊκή πολιτική στο ζήτημα αυτό πρέπει να είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ανέφερε ο αυστριακός καγκελάριος.

 
Άρειος Πάγος: Δεν επιτρέπεται η μεταφορά της θερινής άδειας των εργαζομένων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 03:36

Δεν επιτρέπεται η μεταφορά της θερινής άδειας ούτε με συμφωνία μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη σύμφωνα με απόφαση του Εργατικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, όπως τονίζει, αν υπάρξει συμφωνία, αυτή είναι άκυρη (ανίσχυρη), ενώ ο εργοδότης, ο οποίος δεν χορήγησε πλήρη την άδεια στον μισθωτό κατά τη διάρκεια του έτους, είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τις αποδοχές του προσαυξημένες κατά 100%.

 
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 03:35

Παρατείνεται έως τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής, 6 Ιουλίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης..

 

 
Πώς οι φόροι «τρώνε» την ανάπτυξη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 03:34

Οι φόροι ροκάνισαν την ανάπτυξη στα χρόνια των Μνημονίων, όπως προκύπτει από ανάλυση η οποία ενσωματώνεται στην ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

  Αξιολογώντας την πορεία των φορολογικών εσόδων και του ΑΕΠ την περίοδο 2007-2017, η ανάλυση δείχνει ότι η φορολογική πολιτική λειτούργησε προκυκλικά. Στην περίοδο ανόδου του ΑΕΠ, τα φορολογικά έσοδα μειώνονταν, ενώ στην καθοδική φάση αυξάνονταν, προκαλώντας, στην πρώτη περίπτωση, διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στη δεύτερη, μεγαλύτερη υφεσιακή διαταραχή.

 

 
Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Ελληνα Σαλβίνι.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 03 Ιούλιος 2018 11:30

H διαφορά της Ελλάδας με την Ιταλία δεν οφείλεται μόνο στο μέγεθος αλλά και στο πλεόνασμα σοβαρότητας που διαθέτει η πολιτική σκηνή της γειτονικής χώρας σε σχέση με το δικό μας τσίρκο

 Δεν χρειάστηκε κόπος αλλά τρόπος. Και οι Γερμανοί, όπως έχασαν στο 90΄ από τους αδύναμους φαινομενικά Νοτιοκορεάτες στο Μουντιάλ, έχασαν και στο 90΄ της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό από έναν επίσης αδύναμο φαινομενικά, γλυκομίλητο και μικροκαμωμένο Ιταλό καθηγητή Νομικής, που λίγο πριν από το σφύριγμα της λήξης τούς έβγαλε από τα αποδυτήρια το βέτο.

 

 
Σελίδα 7 από 1009