Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Παραδοχή Ντάισελμπλουμ κατόπιν εορτής: Είχαμε υπερβολικές απαιτήσεις από τους Έλληνες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2018 04:40

Οι χώρες της Ευρωζώνης είχαν υπερβολικές απαιτήσεις από τον ελληνικό λαό σε αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που έδωσε στην ολλανδική τηλεόραση.

«Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ζητήσαμε πολλά από τον ελληνικό λαό, πάρα πολλά», είπε, προσθέτοντας: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθούν σε μία κοινωνία με καλά λειτουργούσα δημόσια διοίκηση, αλλά αυτή δεν ήταν προφανώς η περίπτωση στην Ελλάδα».

 
Αυτός θα είναι ο «νέος ΕΝΦΙΑ» -Θα επιβάλλεται σε κινητή και ακίνητη περιουσία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2018 04:39

Σχέδιο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν «φόρο κατοχής περιουσίας» έχει στα συρτάρια της η κυβέρνηση.

  Ο νέος αυτός φόρος, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα επιβάλλεται στο σύνολο των ακινήτων και των κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών, ακόμη κι εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό. 

 
Παυλόπουλος από Χορτιάτη για γερμανικές αποζημιώσεις: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2018 04:37

Φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη που συντελέστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 απέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. 

 

 
Το ψεύτικο δίλημμα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 02 Σεπτέμβριος 2018 07:49
Σημαίνουν όλα αυτά πως είμαι υπέρ του ευρώ, όπως θα βιαστούν να με κατηγορήσουν οι οπαδοί της δραχμής; Ασφαλώς όχι, αφού δεν είναι τυφλός για να μη βλέπω πώς το χρησιμοποιεί η Γερμανία για να πλουτίσει και να κυριαρχήσει στην Ευρώπη ή πόσο σημαντική είναι η νομισματική κυριαρχία για μία ευνομούμενη χώρα.

 
Economist: Η Ελλάδα πλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος της κρίσης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 01 Σεπτέμβριος 2018 09:01

Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έφτασε στο τέλος του στις 20 Αυγούστου, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη μιας αναθεώρησης των πολιτικών που ακολουθήθηκαν.Σύμφωνα με ανάλυση του Economist, μια ματιά στα αίτια της δεκαετίας πριν από την κρίση δείχνει πώς οι εξωτερικές ανισορροπίες μπορεί να αντανακλούν υποκείμενα προβλήματα.

Κενά στα δημόσια οικονομικά, καθώς και επενδύσεις σε ακίνητα, χρηματοδοτήθηκαν με δανεισμό από τη Γερμανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης.Οι μισθοί και οι δαπάνες ωθήθηκαν προς τα πάνω, καθιστώντας τις εξαγωγές λιγότεροανταγωνιστικές στο εσωτερικό της ευρωζώνης, καθώς η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει σε πολιτικές υποτίμησης του νομίσματος.

 
Σελίδα 6 από 1030