Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Αλλαγή πλεύσης ή προεκλογικά παιχνίδια;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 11:11

Πρόταση σύμφωνα με την οποία οι χώρες του νότου της Ευρωζώνης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς ενίσχυση των επενδύσεων φέρεται να ετοιμάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα, τουλάχιστον, με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ετοιμάζεται να κάνει σημαντική στροφή στις μέχρι τώρα απόψεις του ή εάν το δημοσίευμα εντάσσεται στο γενικότερο προεκλογικό κλίμα υποσχέσεων που επικρατεί στη χώρα.

 

 
Η ομηρία των επιχειρήσεων τορπιλίζει την ανάπτυξη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 04:58

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία  των μεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο.

ΤΑ δάνεια προς τις τράπεζες, τα χρέη προς την εφορία και τα ταμεία φρενάρουν την αναπτυξιακή τους προοπτική. Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την ασφυξία στον τραπεζικό τομέα  που έχει σταματήσει να χορηγεί δάνεια, καθιστούν όνειρο θερινής νυκτός την περιβόητη ανάπτυξη.

ΓΙΑ να μπορέσει να πάρει μπροστά η οικονομία θα πρέπει πρώτα από όλα να ξεφορτωθούν οι επιχειρήσεις ένα μέρος από τα δάνεια και τα χρέη προς το δημόσιο και τα ταμεία.

 

 
Τι θέλει ο κ. Σόιμπλε;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 20 Αύγουστος 2017 06:51

Πολλοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι στα κομμάτια θέλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Γιατί λέει «όχι» συνεχώς σε πράγματα που φαίνονται λογικά και στους πιο συστημικούς Ευρωπαίους; Ποιος ο λόγος που ωθεί την Ελλάδα προς την ασφυξία και το Grexit; Και πώς, παρά τον αρνητισμό του, που τον καθιστά αντιπαθητικό παντού, η δημοφιλία του στην Ομοσπονδιακή Γερμανία παραμένει υψηλή;

Κάποιοι θα ρωτήσουν: Τι μας ενδιαφέρει; Είναι ένας πολιτικός στη δύση της καριέρας του. Ας κοιτάξουμε εμείς τα δικά μας κι έχει ο θεός. Σφάλλουν. Το θέμα δεν είναι ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος πράγματι μπορεί από στιγμή σε στιγμή να αποτραβηχτεί. Το θέμα είναι η δομή της ευρωζώνης και οι εξελίξεις στην Ε.Ε. γενικότερα.

 

 
Όταν η σιωπή γίνεται εργαλείο χειραγώγησης και ελέγχου:
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 20 Αύγουστος 2017 06:50

 Αλήθεια, με ποιανών τα χρήματα λειτουργούν οι ΜΚΟ;

Τραπεζίτες, πολυεκατομμυριούχοι, υπερεθνικοί -καθότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα- μια βρόμικη ελίτ που επιδιώκει μέχρι σήμερα με πείσμα να καταργήσει τη λαϊκή κυριαρχία των κρατών, να ισοπεδώσει την εθνική τους ταυτότητα με δήθεν πολυπολιτισμικές κοινωνίες, χειρότερες και από τον Πύργο της Βαβέλ, προκειμένου να μην καταλαβαίνει κανένας κανέναν

 

 
To σχέδιο για τον επανυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 19 Αύγουστος 2017 14:58

Τη «συνταγή» για την τελική εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών που θα πρέπει να πληρώσουν για τη χρήση του 2017 περίπου 1,3 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες καλούνται να οριστικοποιήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο υπουργείο Εργασίας.

Το σχέδιο που έχουν κατά νου οι επιτελείς προβλέπει «ξεκαθάρισμα» όλων των εκκρεμοτήτων με μια εκκαθάριση κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος Οκτωβρίου –για τότε προγραμματίζεται η υλοποίηση του εγχειρήματος- θα πρέπει:

 

 
Σελίδα 6 από 923