Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Νέες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης που θα ισχύσει στην Ιταλία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 15 Μάιος 2018 05:23

Οι ιταλικές φορολογικές αρχές εξέδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το καθεστώς ηλεκτρονικής τιμολόγησης ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019( Sistema di Interscambio (SdI)).

Το ηλεκτρονικό τιμολόγιο το οποίο θα εκδίδεται από τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι ενταγμένες στο ΦΠΑ, θα υποβάλλεται πρώτα στις φορολογικές αρχές πριν στην συνέχεια αποσταλεί στους πελάτες.

Σύμφωνα με τις νέες τεχνικές προδιαγραφές  :

 
Παραγωγική ανασυγκρότηση εδώ και τώρα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 14 Μάιος 2018 05:25

Καθώς η ελληνική οικονομία προχωρά προς την έξοδο από τo τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής (μνημόνιο) τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η προσοχή στρέφεται, και ορθώς, στους όρους και στις προϋποθέσεις που θα γίνει αυτή η έξοδος. Δηλαδή, αν θα έχουμε αυστηρή μεταμνημονιακή επιτήρηση και αν η ελάφρυνση του χρέους θα είναι αρκετή, ώστε να «αναπνεύσουν» η ελληνική οικονομία και η κοινωνία από το τεράστιο βάρος.

Μετά από πολλές προσπάθειες, προόδους και παλινδρομήσεις, η ελληνική οικονομία σήμερα βρίσκεται στο επιθυμητό σημείο μακροοικονομικής ισορροπίας, καθώς τα περίφημα «τοξικά» ελλείμματα, τόσο στον κρατικό Προϋπολογισμό όσο και στις εξωτερικές πληρωμές της χώρας, δεν υπάρχουν πλέον (κάτω από 1% του ΑΕΠ). Η συγκράτηση των δημοσίων δαπανών και η υψηλή φορολογία οδήγησαν στην εξάλειψη του συνολικού δημοσιονομικού ελλείμματος και στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 4%. Ταυτόχρονα, η μεγάλη μείωση της κατανάλωσης οδήγησε σε μεγάλη μείωση των εισαγωγών και, μαζί με τη μικρότερη αύξηση των εξαγωγών και τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό, συνέβαλε στην εξάλειψη σχεδόν και του ελλείμματος των εξωτερικών πληρωμών για πρώτη φορά στη χώρα μας.

 
Πώς θα βγούμε από την κρίση;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 13 Μάιος 2018 08:22

Ή φτιάχνουμε παραγωγικό μοντέλο με τους δικούς μας ανθρώπους ή απλούστατα χανόμαστε στις σελίδες της Ιστορίας

Tο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες στην Ελλάδα έχει διαρραγεί ανεπανόρθωτα. Υψιστης σημασίας σε αυτήν την πορεία αναξιοπιστίας και φαυλότητας, ήδη από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, είναι οι ίδιοι οι κρατικοί «λειτουργοί». Γαλούχησαν γενιές και γενιές πολιτών προσκολλημένες σε ένα βραδυκίνητο και πελατειακό κράτος που κατέτρωγε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για καινοτομία, άρα και ανταγωνιστικότητα. 

Δεν λειτουργούσε υγιώς η κοινωνία τόσα χρόνια, διότι, αντί το «εγώ» να λειτουργεί για το «εμείς», λειτούργησαν οι δικοί μας για τους δικούς μας εναντίον των δικών σας. Ομως το σημαντικότερο και πιο ανησυχητικό φαινόμενο σε αυτή τη διεργασία αλλαγής που βιώνει η κοινωνία είναι η καταβαράθρωση της μεσαίας τάξης, του δομικού ιστού στον οποίο στηρίζονται όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα.

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να ξαναδημιουργήσεις τη μεσαία τάξη σου;

 

 
O λογαριασμός του ΕΦΚΑ για χιλιάδες επαγγελματίες.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 12 Μάιος 2018 15:26

Οσοι έχουν χρεωστικό υπόλοιπο, πλήρωσαν δηλαδή το 2017 λιγότερες εισφορές από αυτές που αντιστοιχούσαν στο εισόδημα του 2016, θα το πληρώσουν ισόποσα κατανεμημένο σε πέντε μηνιαίες δόσεις.Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 31 Μαΐου του 2018, ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου του 2018.

Πιστωτικό υπόλοιπο εμφανίζεται σε όσους το 2017 είχαν πληρώσει υψηλότερες εισφορές από αυτές που αντιστοιχούσαν στο εισόδημα που δήλωσαν το 2016. Το ποσό επιστροφής εμφανίζεται στο ειδοποιητήριο αφού πρώτα έχει συμψηφιστεί με ενδεχόμενες οφειλές από τις εισφορές Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου του 2018.Εάν είναι άνω των 50 ευρώ, μπορεί να παραμείνει στον λογαριασμό του ασφαλισμένου προκειμένου να συμψηφιστεί με ασφαλιστικές εισφορές επόμενων μηνών. Βασική προϋπόθεση, να υποβάλει ο ασφαλισμένος σχετικό αίτημα έως τις 31 Μαΐου 2018. Σε αντίθετη περίπτωση το εναπομείναν πιστωτικό υπόλοιπο θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων. Μάλιστα, έχει ήδη δημιουργηθεί ηλεκτρονική υπηρεσία προκειμένου να συμπληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού. Η είσπραξη θα γίνει έως τον Ιούλιο, καθώς η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει επιστροφή εντός 2μήνου από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.Εάν το πιστωτικό υπόλοιπο είναι έως 50 ευρώ, αυτό δεν επιστρέφεται. Θα συμψηφιστεί με επόμενη τρέχουσα εισφορά.

 
Πώς για να κερδίσουν 100 δις οι ξένες τράπεζες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 11 Μάιος 2018 10:25

η Ελλάδα εκχώρησε την εθνική κυριαρχία για 100 χρόνια!

Συνεχίζουμε τον δρόμο της εξιχνίασης του πως η Ελλάδα υπέστη τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική συντριβή από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και, ταυτόχρονα της φόρτωσαν ένα αέναο χρέος εκατοντάδων δις ευρώ, για να την διασώσουν!

 

 
Σελίδα 5 από 992