Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ο "Μυστικός Δείπνος" των Πετρελαιάδων στη ΔΕΘ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 10:59

Η κάμερα ήταν στραμμένη μονίμως στα βασικά «events» των εγκαινίων της εφετινής ΔΕΘ καθώς και στις διαδηλώσεις και στα επεισόδια. 

 Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες αφορούσε στη συζήτηση σε βάθος για τα ενεργειακά, τους αγωγούς, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και την αξιοποίησή τους στην περιοχή αυτήν του κόσμουΩστόσο, οι σημαντικές επαφές πραγματοποιήθηκαν με διακριτικότητα πίσω από τις κουίντες. Χωρίς φανφάρες και μεγαλοστομίες. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες αφορούσε στη συζήτηση σε βάθος για τα ενεργειακά, τους αγωγούς, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και την αξιοποίησή τους στην περιοχή αυτήν του κόσμου. Δηλαδή από την Κασπία, την Εγγύς Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τη θάλασσα της νοτίου Κρήτης, το Ιόνιο και την Αδριατική.

 Το FORUM οργανώθηκε από τη ΔΕΘ, αλλά με τη σφραγίδα της αμερικανικής πρεσβείας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 11:30
 
Αυτά είναι τα 11 μέτρα που εξήγγειλε ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 04:12

Μεταξύ των κεντρικών εξαγγελιών του πρωθυπουργού είναι οι εξής:

 
Θεσσαλονίκη: Ανοίγει πύλες η μεγαλύτερη ΔΕΘ της 20ετίας – Όλα όσα θα δεις.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 07:44

Τα πάντα είναι πλέον έτοιμα για τη μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας 20ετίας, που ανεβάζει τον πήχη τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Φέτος, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας προχώρησε σε παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις, ενώ τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν στο ανακαινισμένο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». 

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κυριαρχεί το περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, με 60 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς. Στο πλαίσιο της αμερικανικής συμμετοχής θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη υψηλόβαθμη, κυβερνητική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, κ. Wilbur Ross. Το αμερικανικό περίπτερο θα εγκαινιαστεί σήμερα, Σάββατο, στις 11:30.

 

 
ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ Eφορία με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 06:00

Μισθωτοί & συνταξιούχοι θα μπορούν να εξοφλήσουν την εφορία σε 120 δόσεις

Η παροχολογία έχει ξεκινήσει για τα καλά. Το νέο σχέδιο που διαρρέεται τώρα έχει να κάνει με τα χρέη που έχουν στην εφορία μισθωτοί και συνταξιούχοι. Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία" προβλέπει εξόφληση σε έως και 120 δόσεις. Αν ισχύσει, καθώς χρειάζεται την έγκριση και των δανειστών, η ρύθμιση αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

 

 
Πρωταθλήτρια στους φόρους η Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018 09:59

Πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων ανάμεσα στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την νέα έκθεση του Οργανισμού για την φορολογική πολιτική (Tax Policy Reforms 2018)

Συγκεκριμένα στη χώρα μας καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ, σχεδόν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, μεταξύ 2015 και 2016, ως αποτέλεσμα των φόρων που επιβλήθηκαν στα εισοδήματα και την κατανάλωση με το τρίτο Μνημόνιο.

 
Σελίδα 4 από 1030