Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Η Ελλάδα είναι περιφερειακός ηγέτης – Θα καταστεί ενεργειακός κόμβος
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 10:33

Περιφερειακό ηγέτη χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος σε δηλώσεις του στο insider.gr με αφορμή την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ως επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην 83η ΔΕΘ.

«Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο αυτή την στιγμή.

»Κάτι το οποίο φαίνεται και από την έντονη παρουσία των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

»Παρουσία η οποία αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και του ενδιαφέροντος για την ελληνική αγορά», σημειώνει αρχικά ο Γουίλμπουρ Ρος.

 
Έναρξη λειτουργίας e-ΥΜΣ για πολυπρόσωπες ΙΚΕ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 12:41

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη λειτουργίας e-ΥΜΣ για πολυπρόσωπες ΙΚΕ


Μετά την επιτυχή έναρξη στις 23/7/2018 της λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) για τη σύσταση εξ’ αποστάσεως μονοπρόσωπης ΙΚΕ και στο πλαίσιο της σταδιακής ένταξης όλων των εταιρικών τύπων στο σύστημα, δίνεται από σήμερα, η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους για σύσταση και πολυπρόσωπης ΙΚΕ.

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΥΜΣ (http://eyms.businessportal.gr) οι ενδιαφερόμενοι, είναι πλέον σε θέση να ολοκληρώσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας τους, την εγγραφή της στο Γ.Ε.ΜΗ. και στο Φορολογικό Μητρώο, από το οποίο λαμβάνουν τον ΑΦΜ της εταιρείας τους και προσωρινό κλειδάριθμο TAXISNET, ενώ ενημερώνεται και ο ΕΦΚΑ για τη σύσταση της εταιρείας.

 

 
Οι «βασανιστές» του εν Φρανκφούρτη ευρωπραιτωρίου
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018 11:11

Ποίος αντιστρατεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περισσότερο παντός άλλου; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή Παναγιώτης Λαφαζάνης; Στο ρητορικόν αυτό ερώτημα η πραγματική απάντηση είναι: ο Μάριο Ντράγκι και η κουστωδία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ). Είναι οι μόνοι που επικρίνουν και λαμβάνουν μέτρα εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Μέτρα που εν τέλει πλήττουν λαόν της Ελλάδος όστις υποφέρει από υψηλή ανεργία (20% επισήμως) και αποανάπτυξη της οικονομίας (μείον 1,8% το δεύτερο τρίμηνο έναντι αυξήσεως 2,5% το πρώτο τρίμηνο του 2018.

 
Αν οι περικοπές της Ελλάδας γίνονταν στη Γερμανία, θα ξεσπούσε εμφύλιος
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018 11:10

“Όταν περιγράφω σε επισκέπτες μου τις περικοπές που έγιναν στην Ελλάδα, αναρωτιούνται πώς δεν ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος, κάτι που δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα γινόταν στη χώρα μου”, είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ, κατά την ομιλία του με θέμα: «Ελλάδα και Γερμανία, δύο συμμαχικές χώρες: προοπτικές και εμπόδια», στην Ελληνογερμανική Ένωση «Φιλαδέλφεια». Και για να”γλυκάνει” το κλίμα προσέθεσε : “Η Ελλάδα κέρδισε τον σεβασμό όλων, τον μεγαλύτερο όμως κέρδισε ο ίδιος ο λαός της, διότι άντεξε όλες αυτές τις επώδυνες θυσίες. Οι πολίτες πλήρωσαν τα λάθη που έκαναν οι πολιτικοί επί 20 χρόνια….”

 
Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 11:14

Ο πρόσφατος νόμος 4557/ 2018 ενσωματώνει στην ελληνική έννομη τάξη την Οδηγία 2015/ 849 που έχει ως αντικείμενο την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, καθώς και την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τους κινδύνους που αυτές ενέχουν.

 Ο νέος νόμος αντικαθιστά τον υφιστάμενο Ν. 3691/2008 επί του θέματος, εισάγει αυστηρότερες ρυθμίσεις για την καταπολέμηση των ανωτέρω αδικημάτων, κυρίως σε σχέση με την υποχρέωση των υπόχρεων οντοτήτων (τράπεζες κ.λπ.) να εφαρμόζουν μέτρα δέουσας επιμέλειας ως προς τους πελάτες τους. Τα μέτρα αυτά συνίστανται ενδεικτικά στον έλεγχο της εξακρίβωσης της ταυτότητας του πραγματικού δικαιούχου των πελατών τους, την ενδελεχή εξέταση των συναλλαγών τους, την αναφορά ύποπτων συναλλαγών προς την αρμόδια εποπτεύουσα αρχή κ.λπ.

 

 
Σελίδα 3 από 1030