Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ξεκίνησε το μητρώο ψηφιακών νομισμάτων στη Βενεζουέλα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018 12:56

Η κυβέρνησή της Βενεζουέλας έχει ξεκινήσει το Observatorio Blockchain, ένα μητρώο για τους παραγωγούς ψηφιακών νομισμάτων. Όπου 860.811 νέοι έχουν ήδη εγγραφεί, σύμφωνα με το Bitcoin.com. Η κρυπτογράφηση είναι δημοφιλής στη χώρα, καθώς τα μεγάλα επιδοτούμενα κόστη ηλεκτρικού ρεύματος κάνουν την «παραγωγή» πραγματικά εφικτή να λειτουργήσει κερδοφόρα, ενώ η χρόνια έλλειψη αγαθών και ένα άχρηστο εθνικό νόμισμα σημαίνει ότι για πολλούς είναι κάτι σαν σωσίβιο, καθώς τους επιτρέπει να εισάγουν τρόφιμα και φάρμακα μέσω δικτυακών τόπων ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

 
H Ευρώπη μπροστά στο νέο σαδιστικό σχέδιο των Γερμανών
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 04 Ιανουάριος 2018 11:58

Το πολιτικό ευρωπαϊκό έτος 2018 ξεκινάει με τις προεδρικές εκλογές της Τσεχίας (11-12 Ιανουαρίου), συνεχίζεται με τις κυπριακές και τις φινλανδικές στο τέλος του μηνός, τις γενικές Iταλικές εκλογές αρχές Μαρτίου και συνεχίζεται με τις ουγγρικές, τις σουηδικές τον Σεπτέμβριο και τρεις ακόμη μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τον Μάρτιο έχουμε και προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

 
Νεο-Μερκαντιλισμός
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 04 Ιανουάριος 2018 06:48

Στο παρόν άρθρο θα υποστηριχθεί η θέση πως το τρέχον οικονομικό σύστημα της Ευρωζώνης είναι ένας ιδιάζων νεο–μερκαντιλισμός.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 07 Ιανουάριος 2018 15:53
 
Πώς η Γερμανική απάτη και μικροσυμφέροντα εμποδίζουν διαγραφή Ελληνικού χρέους
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 11:50

Η διαφωνία μεταξύ ΕΕ, Γερμανίας (Β. Σόιμπλε) και ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό χρέος περιληπτικά  μπορεί να συνοψιστεί στα ακόλουθα επιχειρήματα. Η γερμανική πλευρά πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να παράγει πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων θα δώσει στην ελληνική οικονομία το κατάλληλο  αναπτυξιακό momentum.

 
Πως η Γερμανία εξόντωσε την μισή Ευρώπη σε μόλις 15 χρόνια
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 11:49

με τη ΄Συνθήκη σταθερότητας’ και το σκληρό ΕΥΡΩ

Η ‘κατάκτηση της Ευρώπης’ από την Γερμανία επετεύχθη σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο, η Γερμανία επέτυχε την ενοποίηση της Δυτικής με Ανατολική γερμανία, κάνοντας καραμπόλα εκμετάλλευσης. Αφενός εκλεισε Ανατολικογερμανικές παραγωγικές εταιρίες και φτωχοποίησε 15 εκατομμύρια εργατικό δυναμικο, της Ανατολικής πλευράς (οι μισθοί των δυο περιοχών ακόμη και τωρα δεν εχουν εξισωθεί) ρίχνοντας το δικό της κόστος, και διευρυνοντας την αγορά της σε βαρος αλλων γερμανων!

 
Σελίδα 3 από 954